top of page

"זה הזמן" הפודקסט של "מידע אמין על מין" המרכז הישראלי לחינוך מיני

פרק 0 | נעים להכיר
מה זה חינוך מיני ומה זה המרחב הפורנוגרפי ואיך עושים את כל זה בעידן של מידע, מסכים וסלפי . הכירו את השותפות סנדי בשרטי קורדובה ושלומית הברון שהקימו יחד את "מידע אמין על מין" המרכז הישראלי לחינוך מיני ויספרו בסדרת הפודקאסטים "זה הזמן" של דורקס מה הן המשימות ההוריות למתבגרים ולמתבגרות, ויציידו אתכם ההורים בכלים מעשיים לחינוך למיניות מוגנת ובריאה. בפרק הזה יספרו שלומית וסנדי את היסודות עליהם מושתת תפיסת עולמן ואיך אפשר לעשות חינוך מיני בדקות ספרות באמצעות "טיף טיף טף".

כמו כן, בפרק זה נסביר את שיטת הרמזור כדי שתוכלו אתם ההורים לדעת, מהי התנהגות מינית תקינה ומותאמת גיל וערכי משפחה, בכל אחד משלבי גיל ההתבגרות.

 

האזינו באפליקציית הפודקסטים שלכם:  ספוטיפיי | אפל | גוגל



פרק 1 - גיל ההתבגרות גרסת דור ה-Z
מהי ההגדרה של גיל ההתבגרות ואיך היא השתנתה בעשרים השנים האחרונים? מהם השלבים השונים בתוך תקופת גיל ההתבגרות (ביולוגי, רגשי, חברתי, קוגנטיבי ) ואיך שונה כל אחד מהשלבים האלו בקרב השמיניסטים לעומת תלמידי חטיבת הביניים.

בפרק זה "מידע אמין על מין" המרכז הישראלי לחינוך מיני בשיתוף דורקס, יספרו סנדי ושלומית כמה ילדים בגיל ההתבגרות, נחשפים לתכנים מיניים? מתנשקים? מקיימים יחסי מין? ואיך אתם כהורים יכולים לחנך למשל באמצעות שיטת ה"מיטה המסריחה" או בשיטת "כבדהו ושחדהו". האם כשבני הנוער נראים מתעלמים הם אכן  לא שומעים? והאם בשתיקה שלכם ההורים, יש גם סוג של אמירה?


האזינו באפליקציית הפודקסטים שלכם:  ספוטיפיי | אפל | גוגל


פרק 2: טיף טיף טף במרחב הפורנוגרפי
מה זה המרחב הפורנוגרפי שאנחנו חשופים אליו כל הזמן? מה ההבדל בין פורנוגרפיה למרחב פורנוגרפי? איזה תפקיד יש לנו כהורים כשאנחנו נחשפים למרחב כזה עם המתבגרים והמתבגרות שלנו.

בפרק זה, ידברו סנדי ושלומית על חינוך מיני כיום לעומת מה שהיה בעבר, למה כדאי לכם ההורים להכיר את הפלטפורמות הדיגיטליות שהמתבגרים שלכם נמצאים בהן, ואיך אפשר באמצעות הכלי "טיף טיף טף" לתווך את המרחב הפורנוגרפי.


האזינו באפליקציית הפודקסטים שלכם:  ספוטיפיי | אפל | גוגל

פרק 3: מיניות ומסכים
כמו המבוגרים גם בני הנוער מחזיקים בידיהם ניידים, אבל מה עושים המתבגרים והמתבגרות ברשתות החברתיות ובמסכים? מה זה סקסטינג ואיך אנחנו כהורים יכולים להסביר להם את הסכנות שיש ברשת מבלי להיות שיפוטיים או מרתיעים. בפרק זה של "מידע אמין על מין" המרכז הישראלי לחינוך מיני בשיתוף דורקס, סנדי ושלומית משוחחות עם ד"ר מיכל דולב כהן, על תופעת הסקסטינג, וגם נותנות לכם ההורים כלים כדי שתוכלו להיות מעורבים במרחב המיניות הדיגיטלי, שקיים בידייהם ובחייהם של ילדיכם.

האזינו באפליקציית הפודקסטים שלכם:  ספוטיפיי | אפל | גוגל

פרק 4: פורנוגרפיה זה הזמן
מתי לדעתכם ייחשפו המתבגרות.ים שלכם לתכנים פורנוגרפיים? כנראה הרבה יותר מוקדם ממה שחשבתם. מה ההגדרה של פורנוגרפיה ובמה היא שונה ממה שמוכר לכם כסרטים כחולים מהניינטיז והאייטיז? בפרק זה של "מידע אמין על מין" המרכז הישראלי לחינוך מיני בשיתוף דורקס, סנדי ושלומי משוחחות עם ד"ר גיא עינת, קרימינולוג, מומחה לטיפול בפגיעות מיניות, שמספר כיצד החשיפה לתכנים פורנוגרופיים מהווה פגיעה במיניות של נערות.ים וכמובן החשיבות של שיח עם הורים, כדי להסביר שיחסי מין זה לא פורנו, והם כוללים: חיזור, תקשורת, איפוק, הסכמה ולא חלילה יחסי כוחות או אלימות.

האזינו באפליקציית הפודקסטים שלכם:  ספוטיפיי | אפל | גוגל

פרק 5: הפעם הראשונה

יש דבר כזה פעם ראשונה? צריך להתכונן? מה השיקולים לקיום יחסי מין ואיך אפשר לדבר על זה עם המתבגרות.ים? מה חשוב לדעת על התחושות שלפני וביום שאחרי? בפרק זה של "מידע אמין על מין" המרכז הישראלי לחינוך מיני בשיתוף דורקס, סנדי ושלומית מציעות לכם ההורים איך אפשר להכין לפעמים הראשונות את הנערים והנערות, ומשוחחות גם על הפעם הראשונה הייחודית של נוער להטב"קי, עם שי-לי בן-אור, מחנכת למיניות בריאה, מובילה תחום להטב"ק ב"מידע אמין על מין".

 

האזינו באפליקציית הפודקסטים שלכם:  ספוטיפיי | אפל | גוגל

 

פרק 6: לא לפגוע ולא להיפגע | מניעת אלימות מינית

אלימות מינית עשויה להתרחש בכל מקום והחינוך של בני נוער, לא לפגוע ולא להיפגע, מתחיל מהבית. בפרק זה שלומית הברון וסנדי בשרטי קורדובה מסבירות את החשיבות שיש לתגובת הורים לאלימות מינית במרחב, למשל תוך כדי צפייה משותפת בסדרות טלוויזיה פופולריות, כדי להסביר למתבגרים ולמתבגרות איזו התנהגות מוגדרת כהתנהגות מטרידה ואלימה.

בפרק מתארח תמיר אשמן, מומחה לטיפול באלימות במשפחה, שמסביר איך גברים רבים חונכו על ערך ההחפצה ונאלצו להתנתק מרגשותיהם. אשמן מסביר כי במציאות של היום, כל הורה יכול ללמד את ילדיו להיות רגישים וקשובים, ואלו הם היסודות החשובים ביותר שיחנכו לחוסן אישי וימנעו סיטואיציות של התנהגות מינית אלימה.

האזינו באפליקציית הפודקסטים שלכם:  ספוטיפיי | אפל | גוגל

פרק 7: אמצעי מניעה | אימוני קונדום 

איך אפשר לדבר עם מתבגרים ומתבגרות על אמצעי מניעה באמצעות אמצעי המניעה? איזה שיקולים צריך לקחת בחשבון כשבוחרים את אמצעי המניעה המתאים, ולמה מבין כל האפשרויות, הכי כדאי לבחור דווקא בקונדומים?

בפרק זה סנדי בשרטי קורדובה ושלומית הברון משוחחות עם גילה ברונר, מייסדת השירות הסקסולוגי בשיבא ומדריכה בכירה בשירות, על חשיבות אימוני הקונדום לפני רגע האמת ועל השלבים השונים שחשוב להכיר באימון.

האזינו באפליקציית הפודקסטים שלכם:  ספוטיפיי | אפל | גוגל

bottom of page