top of page

מה אנחנו מלמדים את הילדות והילדים שלנו כשאנו לא מדברים איתן/ם על מין?

 

קשה להאשים אותנו שמסובך לנו לדבר עם הילדות והילדים שלנו על מין. ההורים שלנו לא דיברו איתנו על זה, אין לנו שום הכשרה בנושא, אם בנושא הנקה, גמילה מחיתולים, ריבים בין אחים ושעת חזרה הביתה מבילוי אנחנו יכולים לשוחח בחופשיות עם משפחה וחברים ולקבל עצות ופרספקטיבה, הרי שבשאלה "איך לדבר עם הבן שלי על פורנוגרפיה", גם אם נעז לשאול חברים, ספק אם נקבל תשובות סדורות. הסיבה פשוטה – גם החברים שלנו לא מדברים עם הבנות והבנים שלהם על מין.

 

אז אנחנו נבוכים אימה, לא יודעים מה להגיד, מרגישים בו זמנית שהם גם צעירים מדי וגם במקביל, בטח כבר יודעים הכול. הם מצידם, לא יוזמים שיחה בנושא וכשעולה משהו על נשיקות, בנות-בנים, זוגיות הם בורחים נבוכים בקריאות "די! אבא!" וסוגרים את הדלת. הם לא רוצים, אנחנו לא רוצים, הדממה והשתיקה נמשכות.

אבל... הרי ברור לכם כהורים, מסרים עוברים גם כשהם לא מילוליים. כשיש נושא שאסור לדבר עליו, כשאנחנו אומרים לילדות ולילדים שלנו "איתי אפשר לדבר על ה-כול", אבל מעולם לא דיברנו איתם על מין מעבר לשיחת "איך באים ילדים לעולם" – אז עובר מסר. מסר ברור ביותר.

 

מה הילדות והילדים שלנו מבינים מזה שאנחנו לא מדברים איתן/ם על מין?

  • שמין זה נושא שאסור לדבר עליו ולא כדאי להעלות את הנושא בבית

  • שמין זה דבר רע / מביך / מגעיל / לא טוב / אסור

  • שאימא ואבא לא מבינים במין ומיניות, שזה נושא שרחוק מהם ו/או שהם פוחדים מהנושא ולא כדאי להתקיל אותם איתו

  • שהבית זה לא מקום שבו אני יכול/ה לשאול שאלות על דברים שקשורים במין שמטרידים אותי או שמסקרנים אותי

  • שאם קורה לי משהו שקשור למין או לפגיעה מינית (ילדות, ילדים, בנות ובני נוער לא תמיד יודעים להפריד בין מה שהוא מין לבין מה שהוא אלימות מינית) אין לי מענה בבית

 

כשאין תשובות – הולכים לאינטרנט

אתם לימדתם את הילדות והילדים שלכם שכשהם לא יודעים משהו, הם יכולים לבדוק אותו באינטרנט, ללמוד ולהחכים. מחקרים מראים שילדות וילדים מחפשים מידע על מין ומיניות באינטרנט מסביבות גיל 9. אז אם יש לכם ילדה או ילד בכיתה ג'-ד' והלאה, מאוד יכול להיות שהיא או הוא חיפשו בגוגל מילים כמו מין, סקס, זיון, אורגזמה הם עשו את זה כי הם סקרנים. בדיוק כמו שאנחנו פתחנו ספרים כשהיינו בגילם. אין להם מושג ירוק מה יעלה בחיפוש והם אינם מסוגלים להתמודד בצורה טובה עם מה שעולה.

צילום מסך, חיפוש המילה "מין" בגוגל 

התמונות האלה הן תמונות מפחידות בגיל כה צעיר. גם בגיל מבוגר יותר הן מפחידות ומלחיצות כשלא מבינים אותן, יש בהן משהו קר ומנוכר. לא ברור. בתור ילדה או ילד שלא מבינים מין מהו זה יכול להפחיד. להגעיל. האם אתם רוצים שהילדה או הילד שלכם יבואו אליכם אחרי שהם ראו תמונות כאלה? האם אתם לוקחים בחשבון שיכול להיות שהם כבר ראו ויותר מפעם אחת את התמונות האלה...?

 

סמכו על עצמכם, אתם מבינים הרבה במין ומיניות

להורים יש תפקיד אחד מול הילדים שלהם – לחנך ולגדל אותם. להפוך אותם לבנות ובני אדם, במובן הרחב של המילה. אנחנו מלווים את הילדים שלנו במהלך החיים בכל מני תקופות, אירועים ומצבי חיים – חלקם קצת קשים, חלקם ממש קשים.

 

יש לנו תשובות ואנו מדברים עם הילדות והילדים על אירועים קשים שקורים להם בבית הספר, חרם, מריבות בין חברים, קשיים בלימודים – אנחנו מדברים איתם על זה. אנחנו מלווים את הילדים במקרים של קושי בבית, הולדת אח, מחלה של הורה – ואנחנו מדברים איתם על זה. אנחנו מלווים את הילדים שלנו במקרים של אבל, של מוות של אובדן – ואנחנו מדברים איתם על זה. למה? כי ברור לנו שאי אפשר שלא לדבר על כך שמישהו מת. גם אם זה נורא קשה לנו וגם אם אין לנו בדיוק את המילים. החלק המעודד הוא שלדבר על מין זה דבר הרבה יותר משמח מאשר לדבר על אבל ואובדן. כי מין זה דבר כייפי ומהנה ואחד הדברים היחידים שאין בו נזק, שגורם להנאה, שלא עולה כסף ושאם עושים אותו מתוך רצון ושלמות עצמית גורם רק לדברים טובים.

יכול להיות שאתם צריכים הכשרה ומידע, יכול להיות שאתם צריכים לאוורר את הנושא עם עצמכם, יכול להיות שאתם צריכים להכריח את עצמכם – אבל אתם יודעים על מין ומיניות הרבה יותר מהילדות והילדים שלכם. יש לכם תפיסת עולם של מבוגרים, פרספקטיבה, יש לכם מה לתת להם וחשוב חשוב חשוב שתדבר איתם/ן גם על מין ומיניות.

bottom of page